Nuværende udstilling

Design på Vestfynsk: 11. september – 18. oktober 2020. SuperBrugsen, Haarby

Pressemeddelelse fra Kulturarv Fyn

Hvordan hænger navne som Børge Mogensen og Arne Jacobsen sammen med en by af Haarbys størrelse, og hvordan gik det til at Haarby blev et sandt mekka for verdenskendte møbeldesignere og arkitekter?

Det forsøger Kulturarv Fyn at finde svar på med en udstilling i Kulturarvsboxen. Haarby er årets sidste stop for den ombyggede container, der i år og næste år runder alle ti fynske kommuner med ti vidt forskellige udstillinger. Kulturarv Fyn, der er en sammenslutning af de fynske arkiver, museer og biblioteker, har med støtte fra Albani Fonden, indrettet den letgenkendelige blå container som et mobilt museum. Det flytbare udstillingsrum giver mange muligheder, fortæller projektleder Ann Ammons.

”Vi kan placere Kulturarvsboxen lige dér, hvor historien foregik, og fortælle de spændende, lokale historier. Samtidigt håber vi at nå ud til et publikum, der ikke normalt opsøger et museum eller en historisk udstilling” uddyber hun.

Det er Haarby Lokalhistoriske Arkiv, der kommet med ideen til udstillingen. Arkivet synes at historien om byens mange møbelvirksomheder var helt unik og fortjente at blive fortalt. Derfor sprang de til, da Kulturarv Fyn efterlyste gode ideer til Kulturarvsboxen. Projektlederen har været glad for samarbejdet. ”De lokalhistoriske arkiver er guld værd for os. De ligger inde med masser af spændende materiale, og de har et lokalkendskab, som vi kan drage nytte af.”

Udstillingen trækker trådene fra C.M. Madsen, der i 1919 grundlagde sit maskinsnedkeri på Algade 18 i Haarby, til Montana, der blev grundlagt af Peter Lassen i 1982. I ord, billeder, film og genstande inviterer Kulturarvsboxen besøgende til at dykke med i et stykke unik vestfynsk historie.

Udstillingen ”Design på vestfynsk” åbnes af Finn Brunse fra Beskæftigelse, Erhverv og Kultur i Assens Kommune. Åbningen finder sted fredag den 11. september kl. 14. Kulturarvsboxen befinder sig på Super Brugsens p-plads, Algade 41, ved OK Tankstationen. Udstillingen kan besøges hver dag kl. 9 – 21. Der er gratis adgang.