Nuværende udstilling

Besøg Kulturarvsboxen og hør om MIND i Teglgårdsparken

Kulturarvsboxen er Kulturarv Fyns mobile udstillingsrum. I perioden 17. september til 16. oktober kan du besøge Kulturarvsboxen på det tidligere sindssygehospital i Middelfart, i dag Teglgårdsparken.

Mini-udstilling

I Kulturarvsboksen vises en mini-udstilling om Middelfart Sindssygehospital, der var i drift fra 1888 til 1999. I udstillingen fortælles også om Middelfart Museums planer for det nye psykiatrihistoriske museum MIND.

MIND åbner i Teglgårdsparken 17, der er en tidligere patientbygning på sindssygehospitalet i Middelfart. Museet råder over landets største psykiatrihistoriske genstandssamling. Sammen med de autentiske omgivelser skal genstandene give et historisk fundament i formidlingen om psykisk sygdom og mental trivsel i dag. Forskellige grupper inddrages i formidlingen, hvor personlige fortællinger medvirker til at åbne genstandenes historie og give viden om bl.a. sygdomsforståelser, behandlingsformer og diagnoser før og nu.

I mini-udstillingen har vi lavet en første prøveopsætning, hvor forskellige genstande formidles via personlige lydlige fortællinger. Her har gæsterne også mulighed for at give deres input til formidlingsformen og til det fremtidige arbejde med formidlingen på MIND.

Kulturarvsboxen placeres ved Teglgårdsparken 17, hvor det fremtidige museum MIND skal åbne.  Foto: Geir Hauksson.
 

Besøg udstillingen næsten når du vil

Kulturarvsboxen står ved Teglgårdsparken 17 i perioden 17. september til 16. oktober. Udstillingen er ubemandet og har dagligt åbent kl. 9 til 21. Der er gratis adgang.

Kontaktinfo: Mere information kan fås ved henvendelse til museumsleder Maiken Rude Nørup, mn@middelfart-museum.dk, tlf. 64414741/24464702

Kulturarvsboxen